Vår design

Tenzo design studio

Bra design sitter i detaljerna – de speciella sakerna som får dig att bli kär…

Tenzo design studio består av en grupp människor med kompetens inom alla nödvändiga områden. Allt för att ge de bästa möjligheterna för att utveckla och designa möbler för dig. Med närmare 90 års erfarenhet av design och konstruktion är vårt expertområde högkvalitativa lackade möbler. Designen är samtida, klassisk och minimalistisk, alltid med användarvänlighet i fokus.

Teamet arbetar nära produktionen för att säkerställa att varje del är väl anpassad för vår anläggning i Smålandsstenar, Sverige. Vi har inga mellanhänder eller kompromisser som påverkar designen och utseendet. Tillsammans skapar vi moderna möbler med högkvalitet och med en skandinavisk touch.

Vi försäkrar att designen och kvaliteten är den bästa möjliga och vi vet att designen håller i många år.

Says Who

Den danska designerduon Nikolaj Duve och Kasper Meldgaard är möbelfanatiker, industridesigners och kreativa med en kärlek till modern skandinavisk design. Enkelhet och funktionalitet är kärnegenskaperna i deras design. Med passion och nyfikenhet utmanar de förväntningarna och skapar en fantastisk design för alla.

Design: Switch


Rutger Andersson

Den välkände och erfarne designern och produktutvecklaren Rutger Andersson är medlem i Föreningen Svenska Industridesigners.

Rutger Andersson kombinerar funktion och estetik. Liksom alla som strävar efter att skapa perfektion vet han när nog är nog och förskönar inte sina skapelser med onödig utsmyckning. Han föredrar att inspireras av bilar från 1950-talet snarare än designutställningar i Milano. Resultatet är möbler med själ. Hans touch gör att varje produkt lever upp till sin fulla potential.

Design: Malibu, Dakota m.fl.

Måns Broman

Måns Broman är en svensk möbeldesigner med lång erfarenhet av design. Hans designuttryck är enkelt och typiskt skandinaviskt. Hans mest kända verk för Tenzo är den populära och långlivade Dot-serien.

Den svenska designern kallar sig en pragmatiker som vill avmystifiera designerns arbete. ”Det är ett hantverk, precis som vilket yrke som helst. Det tar lite tid att bemästra, men när man är bra på det är det lätt att både vara kreativ och uppfylla kundernas behov.

Design: Dot


Jurij Rahimkulov

Den välmeriterade möbeldesignern Jurij Rahimkulov har tidigare arbetat som illustratör och inredare på ett arkitektkontor i Moskva.

Jurij är utbildad på arkitektskolan i Moskva och på HDK, Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet.

Design: Corner

Thomas Eklundh

Thomas hittar inspiration i nästan allt, men främst från film, konst, musik och litteratur. Med ambitionen att göra varje dag lite mer spännande lägger han stor vikt vid både idéer och handgjorda detaljer.
Det stora är lika viktigt som det lilla. Efter examen från Beckmans Designhögskola, Thomas kombinerar digitalt studioarbete med praktiskt hantverk i sin verkstad.

Design: Patch


Monika Mulder

Den holländsk-svenska formgivaren Monika Mulder bryr sig mycket om den skulpturala aspekten av design. “Att utveckla en produkt som uppfyller praktiska krav kan göras genom gott tänkande, men att skapa en produkt som berör människors själar kräver riktiga känslor. Det är mitt sätt att utmanande design”.

Monika Mulders huvudsakliga intresse är att utveckla relevanta lösningar för verkliga behov och att ge elegans och skönhet till vardagsprodukter. Hon löser produktionens utmaningar med kreativitet och omtanke. Hon har tidigare mottagit designpriser som ”Bästa svenska design” och ”Årets bästa möbel”.

Design: Plain

Olivier Toulouse

Olivier är en industridesigner med ett eklektiskt arbete, allt från möbler, belysning, leksaker och parfymförpackningar. Han började sin karriär med att arbeta för olika företag, där han fick värdefull erfarenhet och lärde sig vilken skillnad en designer kan ha i ett företag. Sedan 2004 har han arbetat som frilansare baserad i Toulouse och designat för varumärken över hela världen.
Med hans egna ord är design en passion som han har turen att ha som jobb. Inspirerad av sitt dagliga liv försöker han alltid uppnå bästa möjliga design som passar tillverkaren, säljaren och användaren.

Design: Uno