Vår design

Tenzo design studio

Bra design sitter i detaljerna – de speciella sakerna som får dig att bli kär…

Tenzo design studio består av en grupp människor med kompetens inom olika områden. Allt för att ge de bästa möjligheterna för att utveckla och designa möbler för dig. För att göra vårt sortiment och design komplett samarbetar vi med en rad noggrant utvalda designers.

Teamet arbetar nära produktionen för att säkerställa att varje del är väl anpassad för vår anläggning i Smålandsstenar, Sverige. Inga mellanhänder eller kompromisser som påverkar designen och utseendet. Tillsammans skapar vi moderna möbler med högkvalitet och med en skandinavisk touch.

 

 

 

 

Says Who

Designat ‘Cross’
Says Who’s design är rotad i den typiska skandinaviska designen och den kärlek till enkelhet, minimalism och funktionalitet som följer med. Says Who är en del av det som för skandinavisk design framåt. Å ena sidan respekterar de sitt designarv, och å andra sidan uppfinner de på nytt för att få designen att passa in i vår samtid.

De är två sidor av samma mynt. Kaos och ordning. Teknik och design.

 


Rutger Andersson

designat ‘Malibu‘, ‘Bess‘, ‘Cobra‘ etc.
Rutger Andersson kombinerar funktion och estetik. Som alla som söker skapa fulländning, vet han när det är nog. Han behänger inte sina verk med onödig utsmyckning.
Rutger Andersson låter sig hellre inspireras av 50-tals bilar än design mässor i Milano. Resultatet är möbler med själ.

Måns Broman

designat ‘Dot’
Måns Broman är en Svensk designer som anslöt sig till design företaget Rutger Designs Company 2003, hans kreativitet har genererat flertal skapelse och gjort honom förtjänt av en Elle Design Award. Dot är en av hans senaste skapelser(April 2016).


Jurij Rahimkulov

designat ‘Bess
Har tidigare arbetat som illustrator och inrednngs designer på ett arkitektkontor i Moskva. Jurij ansvarade bl.a för designen av Michael Gorbatjov’s lägenhet i Moskva. Jurij har studerat på arkitektskola i Moskva, och på HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Thomas Eklundh

Design Patch
Finner inspiration i det mesta men framförallt i filmer, konst, musik och litteratur.
Med ambitionen att göra det vardagliga lite mer spännande lägger han stor vikt vid både idéer och hantverksmässiga detaljer. Det stora är lika viktigt som det lilla.
Efter avslutad utbildning på Beckmans School of Design kombinerar han gärna digitalt studioarbete med praktiskt hantverk i verkstaden.


Monika Mulder

Design ‘Plain, Grain’
Den svenska designern Monika Mulder bryr sig mycket om den skulpturella aspekten i designen. ‘Att utveckla en produkt som fullföljer praktiska krav kan skapas genom att tänka klokt, men att skapa en produkt som berör människan in i själen kräver äkta känslor. Det är vad jag kallas utmanande design’.

Monikas huvudintresse är att utveckla relevanta lösningar för verkliga behov och att ge elegans och skönhet till vardagens produkter. Monika Mulder’s arbete är lekfullt och funktionellt, det löser utmaningarna i produktionen med kreativitet och eftertanke.

Olivier Toulouse

Design ‘Uno‘ & ‘Mudo
Design säger något om vem du är, det är därför
Olivier är inspirerad av människor. Genom att titta på människor uppstår nya mönster. Olivier tror att för att skapa bra design måste man bekämpa förutbestämda saker, vara öppen för alternativ och kritiskt leta efter nya svar på dåligt ställda frågor. Du måste veta hur du omdefinierar frågorna och du måste ta dig tid att göra det.