Historia

Tenzo är ett privatägt företag som ligger i Smålandsstenar, Sverige. Vi utvecklar, producerar och tradar möbler till återförsäljare på en bred internationell marknad. 95 % av vår produktion går på export till flera stora butiker runt om i Europa, framförallt till Frankrike, Tyskland, Schweiz, Benelux och norden.

När Tenzo grundades var det en industri som skulle specialisera sig på trämöbler, och hette därför fram till år 2007 Träspecialen Möbel AB. Namnbytet till Tenzo AB skedde år 2007, efter att man under ett antal år känt att namnet ”Träspecialen” inte längre speglade den profil som växt fram i takt med att företaget utvecklats. Från att vara specialister på trämöbler har Tenzo växt till att vara ett internationellt företag med specialistkompetens inom kulörer och lackering. Trots att företaget har växt, så finns basen och fabriken fortfarande kvar där det en gång började, i Smålandsstenar.

Tenzo grundades år 1934 av en fabrikör vid namn David Johansson. Det dröjde inte länge innan en helt egen produkt växte fram – Fixbordet. Fixbordet var ett mycket enkelt, fällbart träbord som var både tidlöst och funktionellt och lätt kunde flyttas när det skulle användas eller förvaras. Fixbordet fick snabbt gehör på marknaden och började produceras i en enkel lokal i Smålandsstenar. Det var starten för Tenzo AB. Fixbordet finns kvar, men har idag flyttat ut från Tenzo och är sedan 2006 ett varumärke och företag som ägs av Karin Johansson.

Tenzo är idag en av Sveriges största möbeltillverkare och strävar efter att vara ledande inom trendigt designade möbler. Vi vill vara den mest attraktiva partnern för våra kunder i utvecklandet av nya produkter.